The future
of farming

Det normala sättet att odla grönsaker kräver stora landytor och mängder med vatten. I Sverige är det bara möjligt att odla under en begränsad tid av året. Det betyder att 70% av de frukter och grönsaker vi äter importeras. Besprutningen gör att salladen måste sköljas ett flertal gånger bara för att kunna ätas.

Enligt oss duger inte det normala sättet att odla längre. Och man kan väl säga så här, det finns helt normala saker med vår sallad. Som att allt börjar med ett frö. Det mesta annat är långt ifrån normalt.  Vi odlar inomhus i ett cirkulärt odlingssystem.  Det gör att vi kan odla året runt, närmare dig. Den slutna miljön låter dig slippa äta en sallad som varit besprutad. Den behöver inte ens sköljas innan den är redo att ätas. Vi kallar det odling the Supernormal way.

Our research team conducts advanced research on crop cultivation in controlled indoor environments, with the goal of developing methods that reduce the climate footprint.

Traditionally, food production has been increased by using more land and combating pests with chemicals, but this is no longer sustainable. We already use half of all habitable land, and our ecosystems cannot handle more strain.

Will be replaced

The three
principles ...

... of our Supernormal research

Det normala sättet att odla grönsaker kräver stora landytor och mängder med vatten. I Sverige är det bara möjligt att odla under en begränsad tid av året. Det betyder att 70% av de frukter och grönsaker vi äter importeras. Besprutningen gör att salladen måste sköljas ett flertal gånger bara för att kunna ätas.

Enligt oss duger inte det normala sättet att odla längre. Och man kan väl säga så här, det finns helt normala saker med vår sallad. Som att allt börjar med ett frö. Det mesta annat är långt ifrån normalt.  Vi odlar inomhus i ett cirkulärt odlingssystem.  Det gör att vi kan odla året runt, närmare dig. Den slutna miljön låter dig slippa äta en sallad som varit besprutad. Den behöver inte ens sköljas innan den är redo att ätas. Vi kallar det odling the Supernormal way.

Our research and development department explores the potential of plants within Controlled Environment Agriculture (CEA). We aim to develop sustainable and nutritious products that can reach more people and contribute to a better future.

For every problem, there is a plant

There is far more to discover beyond the familiar plants we see in grocery stores. With over 400,000 plant species worldwide, we have only begun to scratch the surface of what nature has to offer. Many of these plants hold the potential to enhance our health, create new sustainable materials, and contribute to longer, healthier lives.

Hard times, builds strong plants

To grow nutrient-rich and resilient plants, we expose them to a bit of stress. It may sound unusual, but when the plants respond to stress, they produce beneficial compounds that strengthen them and improve their quality.

Food can be medicine (again)

Our plants can be packed with beneficial nutrients, such as vitamins, minerals, and important compounds like antioxidants, polyphenols, and flavonoids. However, with today’s agricultural practices, we risk losing much of the nutritional value in our food. For us, food can be used as medicine—if it is grown the right way.

Let´s innovate together

Do you have an idea that could change the future? We welcome collaboration on research projects or new, sustainable solutions for future cultivation systems. Contact us to discuss how we can drive innovation and create sustainable solutions together.

Julia Ragnell
A Business Developer that´s everything but normal.

Write to us